PERSRECENSIES

Opus Klassiek • Recensie van de cd
"J.S. Bach: Goldberg Variations"

Kees de Leeuw

Humor, emotie, orde, gratie, kracht – alles vindt zijn plek in de Goldberg-variaties! aldus María Martínez, groepslid en arrangeur. Ik kan daar alleen maar mee instemmen maar er aan toe voegen dat dit ook voor het arrangement geldt. (...) 

Op het eerste gezicht al is het verschil in blokfluiten groot. Zeker wanneer je een heel bescheiden sopranino ziet naast een meer dan menshoge sub-contrabasblokfluit. (...) Het ziet er indrukwekkend uit en het klinkt natuurlijk ook heel anders. Veel afwisseling en contrasten dus, waarbij de vijf dames hun virtuositeit ook duidelijk vertonen. (...)

Het mooie apocriefe verhaal dat de Goldberg-variaties zouden zijn gecomponeerd om de slapeloosheid van graaf Hermann Carl von Keyserlingk aan het Saksische hof in Dresden te verlichten schoot in mijn gedachten bij het beluisteren van zoveel levendigheid die allesbehalve slaapverwekkend is. Als ervaringsdeskundige kan ik zeggen dat deze muziek en zeker deze uitvoering veel te interessant en aantrekkelijk is om bij in slaap te vallen."

Amsterdam Concertgebouw, September 2014

Van Wassenaer Competition, September 2014

Photo: Claudia Hansen, 2011

Kruiskerk Amstelveen, February 2014

Photo: Yat Ho Tsang, August 2015